ADHD evaluatie | Leslie Greenberg's Blog

Ik ging onlangs naar een lezing over ADHD. Er zijn verschillende ADHD-subtypes: gecombineerd (hyperactiviteit met impulsiviteit), overwegend onoplettend, overwegend hyperactief zonder impulsiviteit. De ADHD met hyperactiviteit wordt hoogstwaarschijnlijk gediagnosticeerd vanwege het aandachtsgedrag van het kind (gedragsstoornis). Stimulerende middelen zorgen ervoor dat iedereen zijn concentratievermogen verbetert. 3-7% van de schoolkinderen getroffen in de VS. Mannen hebben ADHD vaker voor dan vrouwen.

Andere dingen om over na te denken … Heeft het kind een epileptische aandoening, chronische oorontstekingen, slaapapneu, narcolepsie, metabole abnormaliteit (zoals hyperthyreoïdie), toxische blootstelling (zoals loodvergiftiging of foetale alcohol) syndroom)? Dit zijn problemen die kunnen lijken op ADHD, maar dat zijn ze niet. Uw arts moet ook een leer- of taalstoornis, autismespectrumstoornis of slaapstoornis uitsluiten. Het kind kan ook last hebben van angststoornissen, depressies of andere stemmingsstoornissen, psychotische stoornissen of stoornissen in het gebruik van drugs (hufterig of prikkend Benadryl). Tics komen vaak voor en de behandeling van ADHD kan de tics erger maken.

ADHD-ziektecursus. 1/3 lost spontaan op. Naarmate ADHD-patiënten ouder worden, lijken de symptomen mogelijk af te nemen, zelfs als ze ADHD blijven hebben. Moet de comorbiditeit behandelen. Behandel de ouders. De ouders zullen de patiënt vaak naar de dokter brengen als ze het beu zijn.

MTA (Multimodale behandeling van ADHD) Studie van 1999. Deze NIH-gesponsorde studie toonde aan dat medicatie (stimulerende middelen) effectief zijn. Gedragsbehandelingen zijn niet zo effectief als medicatie voor ernstige ADHD-symptomen. Verhoogd contact met de arts verbetert de resultaten. Frequentere en hogere dosering kan leiden tot minder ADHD-symptomen. 2 jaar follow-up toonde voordelen met medicatie ten opzichte van gedragstherapie. Stimulantia blijken niet te helpen bij een follow-up van 3 jaar of 8 jaar in vergelijking met gedragstherapie. Voor kinderen van 4-5 jaar oud, moeten ouders werken aan ouderschap en planning. Probeer dan methylfenidaat. Als er geen voordeel is, kan uw arts dextroamphetamine starten. De bijwerkingen van de geneeskunde: slapeloosheid en minder eten. Er is bezorgdheid om afnemende groeisnelheid (het kind kan een hoogte van een volwassene hebben die 2 centimeter korter is dan zonder stimulerende middelen). Wanneer adolescenten stimulerende middelen gebruiken, denk dan aan het potentieel voor misbruik en afleiding. De patiënt zal de arts maandelijks moeten raadplegen om te bevestigen dat de medicatie heeft geholpen en dat de bijwerkingen tot een minimum zijn beperkt.

Over drlesliegreenberg

Ik oefen al meer dan 20 jaar als huisarts – als allebei een opvoeder van artsen en clinicus. Van kleutertijd tot ouderen, ik verricht verloskunde en algemene geneeskunde. Ik hou van mijn carrière en ben gepassioneerd door mijn kennisgebied en mijn patiënten. Volg mij op Facebook op Leslie Md Greenberg Medical Disclaimer De inhoud van deze website is alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld en mag ook niet worden beschouwd als vervanging voor professioneel medisch advies. Gebruik de informatie op deze website niet voor het diagnosticeren of behandelen van medische of gezondheidsproblemen. Als u een medisch probleem heeft of vermoedt, neem dan onmiddellijk contact op met uw professionele zorgaanbieder.

Dit bericht is geplaatst in ADHD, colon, Pediatrics, Uncategorized en gecodeerd Dr. Greenberg, Dr. Leslie Greenberg, Family Doctor, ADHD, University of Nevada School of Medicine, University of Nevada Reno School of Medicine, University of Nevada, University of Nevada Family Medicine Residency-programma, famiy-arts, aandachtstekortstoornis. Maak een bladwijzer van de permalink.Meer lezen