De ingrediëntenlijst "NO-NO" voor huid- en haarverzorging

Stop the Toxins!

Hebt u ooit in een zee van producten voor lichaamsverzorging in een winkel gestaan ​​die zich afvroeg welke het beste is voor u en uw gezin? Je pakt de mooie fles met het woord "natuurlijk" erop, maar na het inspecteren van de ingrediënten … YIKES !! Verwarrende, enge termen met synthetisch klinkende zinnen vervagen in je ogen … wat is dit voor elkaar? Helaas is een deel ervan waarschijnlijk kankerverwekkende en giftige chemicaliën die niet in de lichaamsverzorgingsproducten zitten!

Wist u dat er erg weinig federale regelgeving bestaat over welke soorten chemicaliën in lichaamsverzorgingsproducten kunnen worden geplaatst? Ontvetters voor motoren, antivries, formaldehyde-derivaten, petroleumderivaten en "verdachte" veroorzakers van kanker zijn toegestaan. In feite hebben Amerikaanse EPA-onderzoeken de aanwezigheid van duizenden onnatuurlijke chemicaliën in de lichamen van burgers bevestigd. En veel van deze chemicaliën zijn te vinden in persoonlijke en lichaamsverzorgingsproducten. Wat erger is, is dat veel van deze stoffen giftige gevaren voor mensen met zich meebrengen.

 Toxic Chem1

De lijst:
Topchemicaliën om te vermijden in lichaamsverzorgingsproducten

• Phthalates
Een echt giftige huid verzorgingsingrediëntklasse: dibutylftalaat en diëthylftalaat. Helpt lotions in de huid te absorberen. DEHP is door de EPA geclassificeerd als "waarschijnlijk carcinogeen voor de mens". Ook bekend onder de afkortingen. DEHP, DINP, BzBP, DBP, DEP of DMP. Onderzoek heeft ftalaten gekoppeld aan kanker, geboorteafwijkingen en hormoonverstoring bij mensen.

• Parabenen, waaronder methyl-, ethyl-, propyl-, benzyl- en butylparabens
Parabenen werken als conserveermiddelen in cosmetica. Onderzoek wijst uit dat ze hormonale routes kunnen verstoren en het risico op borsttumoren en reproductieve problemen kunnen vergroten.

• Diethanolamine (DEA), TEA en MEA
Het National Toxicology Program (NTP) voltooide een studie dat vond een verband tussen de plaatselijke toepassing van diethanolamine (DEA) en bepaalde DEA-gerelateerde ingrediënten en kanker bij proefdieren. Chemisch vergelijkbare ingrediënten die worden gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging zijn MEA (methylethanolamine) en TEA (triethanolamine).

• Diazolidinyl Ureum of joodpropynylbutylcarbamaat
Chemisch verwant aan imidazolidinylureum en is een formaldehyde releaser gebruikt als conserveermiddel. Formaldehyde is een bekend carcinogeen voor de mens.

• Perfluorinated Chemicals (PFCs)
PFC's hebben kanker bij ratten veroorzaakt, kunnen aangeboren afwijkingen veroorzaken en kunnen het immuunsysteem beschadigen en de schildklierfunctie verstoren. Vaak verborgen in cosmetische ingrediënten met de woorden "fluor" of "perfluoro" in hen.

 Cosmetic Jar.jpg

• Kunstmatige kleuradditieven
Vaak geïdentificeerd als D & C of FD & C met een nummer, deze chemicaliën zijn kunstmatige
additieven voor kleurproducten. Verscheidene van deze zijn in verband gebracht met huidirritatie en allergische reacties. Kunstmatige kleuren hebben een significant potentieel voor onderliggende
huidaandoeningen zoals eczeem verergeren.

• Natriumlaurylsulfaat of natriumlaurethsulfaat (SLS)
Krachtig ontvettingsschuimmiddel gebruikt in motorontvetter en een van de meest voorkomende ingrediënten in persoonlijke lichaamsverzorgingsproducten. Lost de oliën op je huid op die een uitdrogend effect kunnen veroorzaken. Publicaties in toxicologische tijdschriften hebben mutagene activiteit aangetoond door deze ingrediënten.

• Kunstgeuren: Vaak gemengde petrochemicaliën die meerdere verontreinigingen bevatten. In feite wordt het woord "geur" ​​vaak gebruikt om bijna 4.000 ingrediënten te bedekken en de meeste zijn synthetisch, kankerveroorzakend of anderszins giftig. Blootstelling aan geurstoffen heeft ook aangetoond dat het het centrale zenuwstelsel beïnvloedt.

• Mineral Oil
Een uit aardolie verkregen ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in crèmes of balsems. Minerale olie is een petroleumderivaat dat de huid omhult. Hoewel het uw huid kan hydrateren, voorkomt het ook dat uw huid gaat ademen en de natuurlijke celontwikkeling vertraagt. Bovendien is het vaak verontreinigd met andere toxische petro-derivaten die het huidweefsel kunnen drogen. Moeders en vaders letten erop: babyolie is 100% minerale olie en moet worden vermeden.

• Propyleenglycol
Dit is het hoofdingrediënt dat wordt aangetroffen in antivries in uw auto! Helaas is het te vinden in veel persoonlijke verzorgingsproducten vanwege zijn chemische oplosbare eigenschappen. Het is ook droog en irriterend voor de huid. Verder onderzoek heeft gesuggereerd verband met contactdermatitis, nierschade en leverproblemen.

Keeping Your Beauty Routine Toxin-Free

Lees labels zorgvuldig de sleutel. Het kost wat extra moeite, maar het is de moeite waard om ultra-natuurlijke ingrediënten te vinden. Klik hier om meer te zien in de Cosmetic Database van de Environmental Working Group. Het is tijd om je huidige lichaamsverzorging en cosmetica te bekijken – welke moeten worden weggegooid?

Toxine vrije natuurlijke lichaamsverzorging

Eniva Gezondheid is gewijd aan het produceren van natuurlijke, toxinevrije, veilige producten voor het lichaam. Het assortiment van Shampoo, Body Wash en Conditioner voor de salon, en de nieuwe Hydrating Lotion, Therapy Cream en Lip Nutrition bieden de gebruiker superieure prestaties en zijn effectief, en bieden een luxe, spa-achtige ervaring. Klik hier voor meer informatie over de natuurlijke huid- en schoonheidsproducten van Eniva.  Lichaamsverzorging
Hebt u de laatste tijd de huidverzorgingsproducten van uw familie doorstaan? Hoeveel producten met giftige ingrediënten heb je gevonden eruit te gooien?

Bezoek www.eniva.com voor meer informatie.


* Deze verklaring is niet geëvalueerd door de Food and Drugs Administratie. Dit product is niet bedoeld om een ​​ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

Bij EnivaHealth geloven we dat elk menselijk lichaam is ontworpen om gezond te zijn. Het werd ontworpen om energiek, slank, behendig en veerkrachtig te zijn bij genezing. Je bent gemaakt om een ​​overvloedig, gezond en levendig leven te leiden. EnivaHealth is er trots op pure vloeibare nutraceuticals te maken en te produceren zonder kunstmatige conserveermiddelen. Onze vloeibare supplementen zijn natuurlijke oplossingen om u te helpen voelen en er op uw best uit te zien.Bronnen