HPV | Leslie Greenberg's Blog

Ik nam aantekeningen tijdens de Nevada Family Medicine-bijeenkomst toen dr. Trudy Larson het over HPV had.

Hier zijn de take-home-punten …

Wie krijgt HPV?

 • 80% van de volwassenen heeft last van stress van HPV.
 • "HPV gebeurt."
 • Er zijn 40 subtypes van HPV.
 • HPV beïnvloedt de basis van het slijmvliesoppervlak (cervix, mond, anus) en veroorzaakt schaafwonden.
 • Zodra de HPV is op zijn plaats werkt het vaccin niet goed. Preventie is de sleutel! 80 miljoen Amerikanen besmet.
 • Meest voorkomend in tienerjaren en vroege 20s.
 • De meeste mensen weten niet dat ze HPV hebben, omdat het lichaam het kan verwijderen.
 • We kunnen niet voorspellen dat de WHO chronisch geïnfecteerd raakt. Nogmaals, preventie is de sleutel.

HPV is ons tweede kankervaccin. De eerste is het hepatitis B-vaccin dat leverkanker verlaagt. Hepatitis B-vaccins worden aan pasgeborenen gegeven. Het HPV-vaccin kan geen kanker veroorzaken. Het vaccin helpt het lichaam antilichamen aan te maken tegen HPV.

Is het HPV-vaccin veilig? Ja! Ze kunnen op de injectieplaats rood worden, net als bij elke andere injectie. Het HPV-vaccin mag niet worden gegeven aan mensen met een gistallergie. Het vaccin is gemaakt van eiwitten, geen virus. Dus, het genereert alleen antilichamen tegen HPV en kan het niet veroorzaken.

Wat is de impact van HPV-vaccin?

 • Verlaagde HPV gevonden op cervixonderzoek met 68%.
 • Verminderde anogenitale laesies met 51%. [19659012] Er is een kudde-effect, wat betekent dat wanneer sommige mensen niet gevaccineerd zijn, degenen die worden gevaccineerd de kans verkleinen dat de niet-gevaccineerde geïnfecteerd zal zijn.

  HPV-antilichamen bevinden zich op een significant niveau 10 jaar nadat het vaccin is toegediend. Dus, het vaccin, hoewel gegeven op jonge leeftijd, duurt tot en met de adolescentie en vroege volwassenheid, die (als ouder en arts) hoogstwaarschijnlijk de 'risicovolle jaren' zijn.

  http://www.CDC.gov is de beste bron voor informatie over vaccins.

Over drlesliegreenberg

Ik beoefen al meer dan 20 jaar als huisarts – als opvoeder van artsen en clinicus. Van kleutertijd tot ouderen, ik verricht verloskunde en algemene geneeskunde. Ik hou van mijn carrière en ben gepassioneerd door mijn kennisgebied en mijn patiënten. Volg mij op Facebook op Leslie Md Greenberg Medical Disclaimer De inhoud van deze website is alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld en mag ook niet worden beschouwd als vervanging voor professioneel medisch advies. Gebruik de informatie op deze website niet voor het diagnosticeren of behandelen van medische of gezondheidsproblemen. Als u een medisch probleem heeft of vermoedt, neem dan onmiddellijk contact op met uw professionele zorgaanbieder.Meer informatie is te lezen hier