Marihuana en adolescenten … | Leslie Greenberg's Blog

Marihuana en adolescenten … Ik woon in Nevada en het is nu legaal om marihuana te gebruiken voor zowel recreatief als medisch gebruik.

Hoe vaak wordt marihuana gebruikt? 5,4% van de 8e klassers, 14% van de 10e klassers en 22% van de 12e klassers hebben de afgelopen maand ten minste één keer marihuana gebruikt. Marihuana is de op één na meest gebruikte stof na alcohol voor adolescenten.

Volwassenen kunnen het gebruik van marihuana als goedaardig of niet schadelijk beschouwen, maar er zijn grote zorgen over het gebruik bij adolescenten. Regelmatig of zwaar of dagelijks gebruik van marihuana kan leiden tot ongunstige mediale, mentale, psychosociale en cognitieve uitkomsten. Hersenrijping is pas halverwege de jaren 20 voltooid. Negatieve resultaten kunnen zijn

  • vertraagde reactietijd,
  • verminderde motorische coördinatie,
  • hogere aantallen ernstige of dodelijke ongevallen met motorvoertuigen,
  • slecht werk en schoolprestaties,
  • verhoogde schooluitval,
  • en angst.
  • Degenen met een aanleg voor schizofrenie kunnen hun eerste aanval van hallucinatie krijgen die verband houdt met het gebruik van marihuana.

Wat is het risico van chronisch marihuanagebruik? Het wordt jonger als marihuana wordt gestart. Die adolescenten die dagelijks marihuana gebruiken, is het risico van langdurig gebruik 25-50%. Terwijl er 9% regelmatig gebruik is bij diegenen die ermee experimenteren.

Er is een gebrek aan regulering door de Amerikaanse Food and Drug Administration met betrekking tot marihuana … dus de zuiverheid, THC (tetrahydrocannabinol) concentratie en CBD (cannabidiol) concentraties verschillen per batch. Ook verandert de methode waarvoor het wordt ingenomen het effect ervan: gegeten, gedronken, topische toediening, vaped of gerookt. De concentratie van THC (de psychoactieve stof in marihuanaplant) is in de loop van de jaren enorm toegenomen: 4% in 1995 tot 12% in 2014.

Praat met uw kinderen over de gevaren van het gebruik van marihuana. Overweeg om jezelf te stoppen. Vraag uw arts om hulp.

Over drlesliegreenberg

Ik beoefen al meer dan 20 jaar als huisarts in de gezondheidszorg, zowel als opvoeder van artsen als clinicus. Van kleutertijd tot ouderen, ik verricht verloskunde en algemene geneeskunde. Ik hou van mijn carrière en ben gepassioneerd door mijn kennisgebied en mijn patiënten. Volg mij op Facebook op Leslie Md Greenberg Medical Disclaimer De inhoud van deze website is alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld en mag ook niet worden beschouwd als vervanging voor professioneel medisch advies. Gebruik de informatie op deze website niet voor het diagnosticeren of behandelen van medische of gezondheidsproblemen. Als u een medisch probleem heeft of vermoedt, neem dan onmiddellijk contact op met uw professionele zorgaanbieder.Meer lezen op deze link