NIEUW Aanbevelingen kanker screenen | Leslie Greenberg's Blog

flickr.com/ photos / lynnfriedman / 8703242835

NIEUWE Aanbevelingen voor kankeronderzoek.

Om borstkanker te helpen diagnosticeren, stelt de American Cancer Society mammografie voor vanaf 45 jaar met jaarlijkse screening tot 54 jaar en vervolgens om de twee jaar na 54.

Om baarmoederhalskanker bij vrouwen en orofaryngeale kanker bij mannen te voorkomen, stelt ACS een vaccin met twee doses voor van HPV-vaccin beginnend met kinderen van negen tot 14 jaar oud. Patiënten die op de leeftijd van 15 (tot 26 jaar) het eerste HPV-vaccin krijgen, moeten het vaccinatieschema met drie doses blijven volgen.

Longkanker screening met een lage dosis CT-scan van de long moet worden uitgevoerd bij patiënten van 55 tot 74 jaar oud die huidige of ex-rokers zijn. Medicare heeft betrekking op longkanker screening met lage dosis CT-scan van de longen voor patiënten tot 77 jaar.

Er is geen aanbevolen eierstokkanker screening .

Voor baarmoederhalskanker, de screening hangt af van de leeftijd van de vrouw. Vrouwen tussen 21 en 29 moeten elke 3 jaar een pap hebben (zolang het normaal is). Vrouwen van 30 tot 65 jaar krijgen een uitstrijkje en dan kan hetzelfde monster ook op HPV worden getest. Als beide negatief zijn, gebeurt dit om de 5 jaar. Vrouwen van 66 jaar of ouder met drie of meer opeenvolgende negatieve uitstrijkjes of twee of meer opeenvolgende negatieve HPV- en pap-tests in de afgelopen 10 jaar moeten stoppen met screening op baarmoederhalskanker . Vrouwen die een totale baarmoederverwijdering hebben gehad om niet-kankerredenen hebben nooit een andere pap nodig.

Ik hoop dat dit helpt.

Over drlesliegreenberg

Ik oefen al meer dan 20 jaar als huisarts als zowel een opvoeder van artsen en clinicus. Van kleutertijd tot ouderen, ik verricht verloskunde en algemene geneeskunde. Ik hou van mijn carrière en ben gepassioneerd door mijn kennisgebied en mijn patiënten. Volg mij op Facebook op Leslie Md Greenberg Medical Disclaimer De inhoud van deze website is alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als, en mag niet worden beschouwd als, een vervanging voor, professioneel medisch advies. Gebruik de informatie op deze website niet voor het diagnosticeren of behandelen van medische of gezondheidsproblemen. Als u een medisch probleem heeft of vermoedt, neem dan onmiddellijk contact op met uw professionele zorgaanbieder.

Dit bericht is geplaatst in Cancer, General Medicine – Adults, Uncategorized en tagged breast cancer, cancer, cervical cancer, Dr. Greenberg, Dr. Leslie Greenberg, Family Doctor, family physician, famiy medicine, HPV vaccine, mammogram, pap , Reno, Reno huisarts, University of Nevada, University of Nevada Family Medicine Residency Program, Universiteit van Nevada Reno School of Medicine, University of Nevada School of Medicine. Maak een bladwijzer van de permalink.Meer Informatie