Nog een vorm van anticonceptie "bijt het stof."

Nog een vorm van anticonceptie "bijt het stof." Welke? Wat was zijn geschiedenis? Waarom?

Het Bayer-bedrijf neemt Essure van de markt. Essure werd op de markt gebracht als een niet-chirurgisch alternatief voor "bindbuizen". In plaats van een chirurgische tubaligatie, uitgevoerd in de operatiekamer onder narcose, is Essure een kleine, flexibele metaalspiraal die in elke eileider past. Het inbrengen vereist dat de Essure door de baarmoederhals wordt geplaatst, in de endometriumholte (baarmoederholte) en dat vervolgens een spiraal in elk van de rechter en linker eileiders wordt geplaatst. De resulterende ontsteking veroorzaakt blijvende littekens binnen 3 maanden na het inbrengen … zodat de blokkade ei en sperma niet zal laten samenkomen.

Het apparaat heeft een roerig verleden achter de rug. De FDA plaatste een waarschuwing in de zwarte doos op de Essure-waarschuwingsartsen en patiënten over het risico van apparaatmigratie, allergische reactie, pijn en perforatie van het implantaat. Deze geloofwaardige waarschuwing veroorzaakte een verkoopdaling van 70% van Essure. Niet verwonderlijk toch ?!

Daarom heeft Bayer besloten de verkoop van Essure stop te zetten. De FDA heeft beloofd 'waakzaam te blijven' om vrouwen te beschermen die het implantaat al hebben laten implanteren. Het verwijderen van apparaten heeft ook risico's. Als u Essure heeft geïmplanteerd en geen problemen ondervindt, is verder onderzoek niet nodig. Als u Essure heeft geïmplanteerd en pijn of andere problemen hebt, raadpleegt u uw arts.

Ik hoop dat dit helpt. Zie hieronder de anatomie … vrij gaaf, hè ?!

flickr.com/photos/sharynmorrow/205306264

Over drlesliegreenberg

Ik beoefen al meer dan 20 jaar als huisarts in de gezondheidszorg, zowel als opvoeder van artsen als clinicus. Van kleutertijd tot ouderen, ik verricht verloskunde en algemene geneeskunde. Ik hou van mijn carrière en ben gepassioneerd door mijn kennisgebied en mijn patiënten. Volg mij op Facebook op Leslie Md Greenberg Medical Disclaimer De inhoud van deze website is alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld en mag ook niet worden beschouwd als vervanging voor professioneel medisch advies. Gebruik de informatie op deze website niet voor het diagnosticeren of behandelen van medische of gezondheidsproblemen. Als u een medisch probleem heeft of vermoedt, neem dan onmiddellijk contact op met uw professionele zorgaanbieder.Lees Meer