Toxines vermijden in huidverzorgingsproducten

Wat zit er echt in je lichaamswas, shampoo en conditioner?

Je let op wat je eet, traint en probeert ervoor te zorgen dat alles wat in je lichaam komt goed voor je is. Maar hoe zit het met wat er gaande is op je lichaam? Wist je dat dat meer chemicaliën ons lichaam binnendringen via ons huid dan door wat we eten? Onze huid is het grootste orgaan in het lichaam – en heeft een groter potentieel om schadelijke gifstoffen te absorberen.

Studies hebben aangetoond dat meer dan een derde van alle persoonlijke verzorgingsproducten ten minste één bevatten ingrediënt dat is gerelateerd aan kanker. Uit een enquête van de Environmental Working Group bleek zelfs dat meer dan 25 procent van alle vrouwen en een op de 100 mannen dagelijks ten minste 15 producten gebruikt die toxines en carcinogenen kunnen bevatten.

Toxinen in de huidverzorging: lezen the Labels

Als je gifstoffen in je huidverzorgingsproducten wilt vermijden, kun je het beste labels lezen. Kijk naar de ingrediënten op de tube of flesje van je favoriete shampoo, zeep of moisturizer. Kun je de ingrediënten begrijpen? Of leest het als een wetenschappelijk experiment? Het opleiden van jezelf is essentieel om deze gifstoffen uit je lichaam te houden.

  • Zoek naar ingrediënten die door USDA zijn goedgekeurd als 100% biologisch certificaat.
  • Vermijd chemische namen die eindigen op ‘zuur’ of ‘alcohol’.
  • Vermijd alles dat synthetische kleuren of fragrances, kwik of triethanolamine bevat.

Toxines in Huidzorg: Vermijd Parabens en Phtalaten

Parabens en Phalates zijn verboden door de Europese Unie en zijn gekend carcinogenen.

Parabens (waaronder methyl-, ethyl-, propyl-, benzyl- en butylparabenen) worden gebruikt als conserveermiddelen in cosmetica. Onderzoek wijst uit dat ze hormonale routes kunnen verstoren en het risico op borsttumoren en reproductieve problemen kunnen vergroten.

Ftalaten zijn een echt toxisch huidverzorgingsingrediënt. Ze helpen lotions in de huid op te nemen, maar zijn in verband gebracht met kanker, geboorteafwijkingen en hormonen bij mensen. Zoek naar de woorden “dibutylphthalate” en “diethylphthalate” op een etiket om dit ingrediënt te vermijden. Ze kunnen ook worden vermeld door de afkortingen DEHP, DINP, BzBP, DBP, DEP of DMP.

Meer informatie over ftalaten en astma: Wetenschappelijke studie verbindt ftalaten met verhoogd astma-risico bij kinderen.

Toxinen in huidverzorging: kunstmatige kleuren en geuren

Er is een grote druk om te stoppen met het gebruiken en consumeren van kunstmatige kleuren in onze voedingsmiddelen. Wist je dat kunstmatige kleuren mogelijk ook in je huidverzorgingsproducten zitten? Verschillende additieven zijn in verband gebracht met huidirritatie en allergische reacties, en sommige zijn in wetenschappelijk onderzoek met kanker in verband gebracht. Kunstmatige kleuren hebben ook een aanzienlijk potentieel om onderliggende huidaandoeningen, zoals eczeem, te verergeren. Zoek naar D & C of FD & C op het etiket.

Kunstmatige geuren zijn ook iets om te vermijden in je schoonheidsproducten. Deze geuren zijn vaak gemengde petro-chemicaliën vol met verontreinigingen die schadelijk zijn voor uw lichaam. In feite wordt het woord “geur” ​​vaak gebruikt om bijna 4.000 ingrediënten te bedekken en de meeste zijn synthetisch, kankerveroorzakend of anderszins giftig. Blootstelling aan geurstoffen heeft ook aangetoond dat het het centrale zenuwstelsel beïnvloedt.

Toxinen in huidverzorging: kankerverwekkende stoffen

De hoeveelheid bekende carcinogenen in huidverzorgingsproducten kan enorm zijn. Om deze producten te vermijden, zoekt u naar deze woorden of afkortingen in de ingrediëntenlijst:

Diethanolamine (DEA), TEA en MEA: Het National Toxicology Programme (NTP) voltooide een onderzoek dat een associatie vond tussen het gebruik van DEA-ingrediënten op de huid en kanker bij laboratoriumdieren.

Diazolidinyl Ureum of joodpropynylbutylcarbamaat: Dit is een formaldehyde-releaser die wordt gebruikt als conserveermiddel. Formaldehyde is een bekend carcinogeen voor de mens.

Perfluorinated chemicals (PFCs): Er is aangetoond dat PFC’s kanker veroorzaken bij ratten, aangeboren afwijkingen kunnen veroorzaken, het immuunsysteem kunnen beschadigen en de schildklierfunctie kunnen verstoren. PFC’s zijn vaak verborgen in cosmetische ingrediënten met de woorden “fluor” of “perfluoro” erin.

Polyethyleenglycol (PEG): wordt in veel haar- en huidverzorgingsproducten gebruikt. Ze worden ook gebruikt in spray-on ovenreinigers omdat ze olie en vet kunnen oplossen. Maar wanneer ze op je lichaam worden gebruikt, zullen ze beschermende oliën van de huid en het haar verwijderen, waardoor ze kwetsbaarder worden voor andere giffen.

Gifstoffen in de huidverzorging: Talk & minerale olie

Soms zelfs ingrediënten die je kunt begrijpen, zijn niet de beste dingen om op je lichaam te doen. Mineral oil is een petroleumderivaat dat de huid omhult. Hoewel het uw huid kan hydrateren, voorkomt het ook dat uw huid gaat ademen en de natuurlijke celontwikkeling vertraagt. Moeders en vaders nemen notitie: babyolie is 100% minerale olie en moet worden vermeden.

Talk is te vinden in make-up, babypoeder en foundation. Het is ook in verband gebracht met eierstokkanker en zaadbalkanker.

Zou je autoproducten op je huid willen zetten?

Je kunt je moeilijk voorstellen dat je antivries op je huid aanbrengt – maar dat is in wezen wat je bent doen als je schoonheidsproducten propyleenglycol in zich hebben. Propyleenglycol is het hoofdingrediënt dat wordt aangetroffen in antivries in uw auto. Het zit in alles, van make-up tot tandpasta tot deodorant. Het kan zeer droog en irriterend zijn voor de huid en is in verband gebracht met hersen-, nier- en leverproblemen. Deodorants hebben in feite een hogere concentratie propyleenglycol dan voor de meeste industriële toepassingen is toegestaan.

Antivries is niet het enige ingrediënt dat verband houdt met auto’s dat te vinden is in huidverzorgingsproducten. Natriumlaurylsulfaat of natriumlaurethsulfaat (SLS) is een hard ontvettend schuimmiddel dat wordt gebruikt in motorontvetter. Het is ook een van de meest voorkomende ingrediënten in persoonlijke lichaamsverzorgingsproducten. Maar SLS lost de nuttige oliën op je huid op en kan je huid echt uitdrogen.

Je schoonheidstroutine vrij van toxinen houden, kan moeilijk zijn, maar het is mogelijk. Klik hier om meer te zien in de Cosmetic Database van de Enivronmental Working Group. Eniva richt zich op het produceren van natuurlijke, toxinevrije, veilige producten voor het lichaam. De gloednieuwe lijn van Shampoo, Body Wash en Conditioner voor salonproducten, en de nieuwe hydraterende lotion, therapiroom en lipvoeding bieden de gebruiker superieure prestaties en effectieve, alle manier om een ​​luxe, spa-achtige ervaring te bieden.

Toxin Free Natural Body Care

Klik hier om meer te leren over de natuurlijke huid- en schoonheidsproducten van Eniva.

Hebt u de laatste tijd de huidverzorgingsproducten van uw familie doorgenomen? Hoeveel producten met giftige ingrediënten heb je gevonden te gooien?

Bij Eniva geloven we dat elk menselijk lichaam is ontworpen om gezond te zijn. Het werd ontworpen om energiek, slank, behendig en veerkrachtig te zijn bij genezing. Je bent gemaakt om een ​​overvloedig, gezond en levendig leven te leiden. Eniva is er trots op pure vloeibare nutraceuticals te maken en te produceren zonder kunstmatige conserveermiddelen. Onze vloeibare supplementen zijn natuurlijke oplossingen om u te helpen voelen en er op uw best uit te zien.

Gedeeld door bron