Vaginale mesh review aangekondigd

22 nd Februari 2018 – De regering heeft een evaluatie van 9 maanden aangekondigd over hoe de autoriteiten 3 medische behandelingen behandelden, waaronder vaginale meshimplantaten.

Jeremy Hunt, the staatssecretaris voor gezondheid en sociale zorg, erkende tekortkomingen in hoe de overheid en gezondheidsautoriteiten hadden gereageerd.

De behandelingen in kwestie zijn:

Patiënten hebben niet geluisterd naar '

Sprekend in de Commons zei de heer Hunt: : "We moeten erkennen dat het antwoord op deze kwesties van mensen met een gezagspositie niet altijd goed genoeg is geweest."

"Soms voelde de reactie te veel gericht op het verdedigen van de status-quo, in plaats van de behoeften van patiënten aan te pakken, en als gevolg hiervan hebben patiënten en hun families te lang het gevoel dat er niet naar hen wordt geluisterd, waardoor de pijn van een complexe medische situatie nog erger wordt. "

De beoordeling zal worden geleid door het formulier e conservatieve minister van Volksgezondheid, barones Julia Cumberlege, die is gevraagd te beoordelen of passende processen door regelgevers en NHS-instanties zijn gevolgd toen veiligheidskwesties werden opgeworpen.

Zij zal ook overwegen of toekomstige gevallen van wijdverbreide schade als gevolg van medische behandelingen zouden moeten resulteren in bredere of zelfs openbare onderzoeken.

Vaginale mazenimplantaten

Vorige maand kondigde de overheid een nationale audit aan om problemen te onderzoeken die werden veroorzaakt door vaginale meshimplantaten.

Echter, Mr Hunt heeft een totaal uitgesloten verbod op de implantaten op advies van de chief medical officer dat, wanneer op de juiste wijze gebruikt, vrouwen profijt kunnen trekken van de chirurgische ingreep.

Vaginale mesh-implantaten worden gebruikt voor een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder urine-incontinentie en verzakking van de bekkenorganen na de bevalling.

Gemaakt van een plastic polypropyleen, ze zijn gebruikt om organen zoals de vagina, baarmoeder, blaas of urethra te ondersteunen. h kan zijn verzwakt tijdens de bevalling.

Permanente pijn

Vorig jaar werd gemeld dat meer dan 800 vrouwen in het VK juridische stappen namen tegen de NHS en de makers van vaginale meshimplantaten. 19659004] Het kwam nadat sommige vrouwen zeiden dat de apparaten de voering van de vagina hebben geperforeerd, waardoor ze blijvend pijn hebben, niet in staat zijn om te lopen of seks hebben.

In april 2017 brachten de regelgevende instanties voor geneesmiddelen en gezondheidszorgproducten (MHRA) cijfers vrij toont aan dat er 733 ongunstige incidenten waren in het VK voor stress-urine-incontinentie en 346 voor de verzakking van de bekkenorganen tussen 2012 en 2016.

In december verklaarde het National Institute for Health and Care Excellence (NICE) dat het toekomstige gebruik van netten normaal gesproken niet zou zijn worden aangeboden als routinebehandeling in Engeland en alleen worden uitgevoerd als onderdeel van een onderzoeksstudie.

Een evaluatie vorig jaar in Schotland concludeerde dat vaginale mazen niet routinematig mogen worden aangeboden aan vrouwen met stress-urine-incontinentie of verzakking van de bekkenorganen.

Kath Sansom, oprichter van de campagnegroep Sling the Mesh, verwelkomde de beoordeling maar zei: "Het is verkeerd dat vrouwen jaren hebben moeten vechten om hun stem te laten horen, vaak als boos weggestuurd, hysterisch of een minderheid lijdt. Als mannen door medicijnen of implantaten op deze schaal gekwetst waren, zou er een verontwaardiging zijn. In plaats daarvan zijn we achtergelaten om in stilte te lijden.

"Elke vrouw getroffen door Primodos, Valproate of mesh implantaten heeft persoonlijke tragedies opgelopen die nooit kunnen worden gecompenseerd."Lees verder