Wat zijn de kansen om opioïden te gebruiken na het eerste gebruik van opioïden?

Wat zijn de kansen dat een patiënt op opioïden zal zijn na het eerste gebruik van opioïden? Ik heb onlangs een lezing bijgewoond over opiaatverslaving en de verstrekkende aspecten ervan.

Hoe snel treedt gewenning aan opioïden op? Er was een interessante studie die bevestigt dat opioïden moeten worden vermeden als een andere methode helpt. Deze studie toont aan dat gewenning van opioïden een reëel probleem is.

  • De kans op langdurig gebruik nam na 3-5 dagen toe. Dus als een patiënt slechts 3-5 dagen opioïden krijgt, is het risico van langdurig opioïdgebruik laag.
  • In tegenstelling tot dat …. als u 8 dagen lang opiaten heeft, heeft u 14% kans op opioïden na 1 jaar.
  • Als een patiënt 31 dagen lang opiaten heeft, is 30% op opioïden na 1 jaar.
  • 14% van de patiënten die een 2e opioïdrecept krijgen, zitten op opioïden na 1 jaar.

Deze gegevens zijn ontleend aan Shah et al (2017) CDC Morbidity and Mortality Report. https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/66/wr/mm6610a1.htm

Als je ook een boek van het Freakonomics-type over de opioïde crisis wilt lezen, bekijk dan het boek Dark Paradise: A History of Opiate Addiction in America van David Courtwright.

Wat doet de overheid? Het Department of Justice is datamining om artsen op te sporen die meer opioïden voorschrijven dan hun peer-artsen. Artsen die opioïden geven buiten de CDC-richtlijnen, zullen moeten documenteren WAAROM een andere hoeveelheid of duur van opioïden wordt gegeven, of de arts kan aansprakelijk zijn.

Wat doen medische scholen? De meeste artsen zien 50.000 patiënten in onze werklevens. De normen en richtlijnen voor pijnbeheer veranderen dus en dit zal van invloed zijn op toekomstige generaties van artsen en patiënten. Medische scholen beginnen "multimodale pijneducatie" te leren om pijnmedicijnen te hervormen om verslavende medicijnen te vermijden. Zelfs na een operatie zijn er "verbeterde herstelmogelijkheden" met protocollen om niet-opioïde pijnmanagement te maximaliseren.

Aanbieders willen goede zorg verlenen. En weet alleen dat er GEEN opioïden mogen worden voorgeschreven. Het is voor de veiligheid van de patiënt, omdat opioïden geheugenstoornissen en endocriene problemen kunnen veroorzaken EN, natuurlijk, overdoses met opioïden kunnen de dood veroorzaken.

Hoe opioïden taps toelopen? Oplopende opioïden zijn technisch en complex. Een dosis van 10% opioïden kan per maand afnemen.

Als een patiënt op opioïden en benzodiazepine is, verhoogt dit het risico van overdosering met de dood 400%. Laat je arts je helpen om een ​​van hen af ​​te bouwen! Gabapentine met opioïden kan ook het risico op overdosis verhogen.

Doe voorzichtig. Raadpleeg uw arts.

Over drlesliegreenberg

Ik beoefen al meer dan 20 jaar als huisarts in de gezondheidszorg, zowel als opvoeder van artsen als clinicus. Van kleutertijd tot ouderen, ik verricht verloskunde en algemene geneeskunde. Ik hou van mijn carrière en ben gepassioneerd door mijn kennisgebied en mijn patiënten. Volg mij op Facebook op Leslie Md Greenberg Medical Disclaimer De inhoud van deze website is alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld en mag ook niet worden beschouwd als vervanging voor professioneel medisch advies. Gebruik de informatie op deze website niet voor het diagnosticeren of behandelen van medische of gezondheidsproblemen. Als u een medisch probleem heeft of vermoedt, neem dan onmiddellijk contact op met uw professionele zorgaanbieder.Meer lezen op deze link