5 redenen waarom u geen drugs zou moeten gebruiken

Een jonge man werd gearresteerd door de politie en werd naar de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis gebracht, nadat hij een 18-jarig meisje met zijn motorfiets had neergeslagen en zelf verschillende verwondingen had opgelopen. Ik kijk toe terwijl hij probeerde de politie te arresteren. Hij worstelde en schreeuwde met zijn stem, bloedend van wonden aan zijn linker voorhoofd, voorhoofd, rechter enkel, knieën en linker onderarm.

Het kostte vijf politici in staat om hem te bundelen in een wachtend politiebusje. Hij schopte en vloekte toen hij naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis werd gebracht; hij bloedde echt overvloedig vanuit het linker voorhoofd en moest snel naar het ziekenhuis worden gebracht. Ik volgde de politiebus op een motorfiets; Ik moest zien wat er in het ziekenhuis gebeurde, want het gedrag van de jongeman was voor mij volkomen vreemd.

Bij aankomst in het ziekenhuis volgde een ander drama: de patiënt weigerde uit het busje te komen. Hij hield zich vast aan een van de palen naast het voertuig. De politieagenten probeerden alle trucjes die ze kenden om hem uit het voertuig te krijgen, maar het mocht niet baten. Hij werd steeds zwakker en begon vals te worden voordat ze hem naar de spoedafdeling konden brengen. Hij kreeg een verdoving voor de dokter en de verpleegsters konden zijn wonden naaien.

De volgende dag bracht ik hem op bezoek, alleen om een ​​zeer nuchter persoon te ontmoeten die enkele tekenen van depressie vertoonde. Hij was volledig teleurgesteld in zichzelf: hij gaf toe dat hij onder invloed van drugs was. Hij besefte dat hij zou zijn gestorven vanwege zijn domme daden, zo niet vanwege de politie.

Waarom zou je geen drugs gebruiken? U mag nooit drugs gebruiken, want als u dit wel doet, zult u waarschijnlijk een van deze problemen tegenkomen:

1. U bent niet verantwoordelijk voor uw acties:

Geneesmiddelen zorgen ervoor dat u niet de leiding heeft over uw zintuigen en handelingen. Je zou je redeneervermogen verliezen en dingen doen die je leven waarschijnlijk in gevaar zouden brengen.

2. U bent vatbaar voor misdaden:

Drugs kunnen u dwingen om misdaden te begaan zoals diefstal, verkrachting, moord enz.

3. Spijt:

Drugs gebruiken brengt spijtig leven met zich mee: je zult je op een dag zeker realiseren dat je hebt gedaan wat je nooit van plan was te doen, en wanneer dat gebeurt, zou je leven vervuld zijn van teleurstellingen en spijt. Als je bijvoorbeeld een meisje hebt verkracht of een moord hebt gepleegd onder de invloed van drugs, zou je de rest van je leven spijt krijgen van je actie.

4. Aanpassingsprobleem:

Verslaafd raken aan substanties zou het moeilijk voor je maken om je aan te passen aan de normale manier van leven, omdat je waarschijnlijk afhankelijk bent van deze substituten om normale dagelijkse activiteiten uit te voeren zoals slapen, ontspannen, toiletgebruik, het verteren van voedsel enz.

5. Armoede:

Het is moeilijk om rijk te worden als je drugs gebruikt, omdat je een groot deel van het geld gaat uitgeven dat je krijgt voor het kopen van die drugs en stoffen. Aangezien er altijd een dwang is om de stoffen te nemen, zal je waarschijnlijk een groot deel van je inkomsten aan stoffen uitgeven, en op de lange termijn lijd je aan armoede.

Gedeeld door bron Geschreven doorJoseph Ezie Efoghor