Manieren vinden om je geest van drugs te houden

Een van de moeilijkste dingen waar mensen met verslavingen mee worstelen. Is om hun geest van drugs af te houden. Hoe langer iemand drugs of alcohol gebruikt om met het leven om te gaan. Gebruik het als een coping-mechanisme. Hoe moeilijker het wordt om te stoppen met gebruiken. Waarom? Omdat ze op de een of andere manier geprogrammeerd zijn om automatisch aan alcohol of drugs te denken om zich beter te voelen.

Laat me je een vraag stellen:

Als ik tegen je zei om zo hard te proberen als je niet kunt denken aan een roze olifant met een paarse staart.  Wat is dan het eerste dat in je opkomt? Zie je, onze geest is gemaakt om te focussen op wat opvalt en onze aandacht trekt. Zodra ik de Olifant noemde. Had je dit in je hoofd afgebeeld en de gedachte aan deze rare Olifant zal nog een tijdje in je hoofd blijven hangen. Dus het is met een verslaving. Waar je op focust, is wat je krijgt.

Heb je ooit tv-kijken ervaren en dan komt er een advertentie over wat eten of drinken en dan krijg je de smaak ervoor en wil je het. Hoe meer je erover nadenkt, hoe meer je het wilt. Het is niet anders met een verslaving. Hoe meer je dat in je gedachten hebt hoe meer je het wilt hebben.

Poliklinisch verslavingsprogramma

Een succesvol poliklinisch verslavingsprogramma zal werken omdat het gericht is op het helpen van mensen om te krijgen wat ze willen. Niet op wat ze niet willen. De meeste mensen blijven nadenken over wat ze niet willen als ze hun favoriete medicijn opgeven. Ze vertellen hen dat ze nee moeten zeggen. Dat ze sterk moeten zijn en de hunkering moeten stoppen. Maar wat uiteindelijk gebeurt. Is dat ze er steeds meer naar verlangen totdat ze vervallen of erger terugvalt.

Een van de dingen die het doel van een polikliniekverslavingsprogramma moet zijn. Is mensen helpen nieuwe manieren te leren waarop ze zich kunnen concentreren op wat ze in hun leven willen. Dus als mensen hun leven terug krijgen. Beginnen ze hun familie terug te krijgen. Een baan of promotie te krijgen. Leren ze stress en woedebeheersingstechnieken. Kunnen ze omgaan met emotionele stress. Leren ze goede communicatievaardigheden. Hebben ze een geweldig ondersteunend netwerk en vooral begrijpen dat alles waar ze op focussen is wat ze krijgen. Positief of negatief.

Belangrijke principes die iedereen helpt om een verslaving te beheersen

Hier zijn enkele zeer belangrijke principes die iedereen die een verslaving niet meer wil beheersen, kan doen om hun succes te maximaliseren:

  • Gebruik het twee “D & # 39; s” -principe – vertraag en leid af: als je trek hebt en vertel jezelf dan dat je het niet voor 10 minuten (vertraging) zult gebruiken, dan vind je iets om te doen waarvan je weet dat het je zal helpen om te stoppen met denken aan je verlangens (afleiding).
  • Bel iemand die je kent en die je al heeft aangeboden om je te helpen in deze omstandigheden
  • Ga het huis uit en maak een wandeling (maar raak niet in de problemen door in een risicovolle situatie te stappen)
  • Luister naar muziek of speel muziek
  • Lees uw doelen en plannen voor de toekomst door, of schrijf ze op als u ze nog niet heeft
  • Ervaar mindfulness, door jezelf te laten voelen
  • Doe ontspanningstechnieken
  • Mediteren
  • Doe iets leuks, kijk naar komedie, lach

Op een eenvoudige manier, is de manier om uw succes te maximaliseren door een verslaving voorgoed te stoppen. Om te beginnen met uw leven te leven op de manier die u wilt en gewenst hebt. Niet vermijden om drugs te gebruiken of alcohol te drinken. Het is ook van vitaal belang dat u kiest voor een poliklinisch verslavingsprogramma dat geschikt is voor uw behoeften.

Originele bron Geschreven doorNicolo Marcon