9 redenen waarom mensen drugs en alcohol misbruiken

1. Mensen die lijden aan angst, bipolaire stoornis, depressie of andere psychische aandoeningen gebruiken drugs en alcohol om hun lijden te verzachten.

Geestelijke ziekte is voor sommige mensen zo’n last dat ze bijna alles proberen om de pijn te verlichten. Medicijnen of alcohol kunnen die persoon tijdelijk weer ‘normaal’ maken, zoals ze zich herinneren in het verleden. Geestesziekte is eng voor het individu dat het ervaart, dus zijn ze bang om naar een dokter of familielid te gaan voor hulp en in plaats daarvan naar drugs of alcohol te gaan om zelf het probleem op te lossen.

2. Mensen zien familieleden, vrienden, rolmodellen of entertainers met drugs en rationaliseren dat ook.

Als tieners en jongvolwassenen is het heel gemakkelijk om te denken dat drugs- en alcoholgebruik kunnen worden afgehandeld en gecontroleerd, vooral als ze anderen zien waarvan ze weten dat ze hetzelfde doen. Het kan gemakkelijk worden om te rationaliseren, zoals: ‘hey, mijn vriend doet dit al een paar jaar en hij lijkt me goed.’ Entertainment en muziek zitten vol met verwijzingen naar medicijnen en dat kan bijdragen aan de rationalisatie dat drugsgebruik soms OK is. Personen met een familiegeschiedenis van drugs- of alcoholmisbruik lopen veel vaker een verslaving uit dan een persoon zonder verslavingsachtergrond.

3. Mensen raken verveeld en denken dat drugs zullen helpen.

Verveling is een grote factor in drugsmisbruik bij tieners en jonge volwassenen. Mensen in deze leeftijdsgroep hebben over het algemeen geen rekeningen, banen en alle stress die samengaat met volwassenheid. Dus het is gemakkelijker om je te vervelen en iets nieuws en spannends te proberen. Drugsgebruik wordt vaak gezien als een manier om aan de alledaagse wereld te ontsnappen en een veranderde realiteit te betreden.

4. Mensen denken dat drugs de stress helpen verlichten.

Onze moderne wereld zit vol met nieuwe soorten en benadrukt dat mensen in het verleden nog nooit hebben meegemaakt. Hoewel veel dingen in het leven nu gemakkelijker dan ooit zijn, zijn de lasten ook erg hoog. Gewoon een gezin hebben, een huishouden onderhouden en een baan hebben, zijn enorme stressfactoren. Sommige medicijnen worden gezien als een middel om te ontspannen – een manier om de storm in je geest te kalmeren. Hoewel medicijnen zeer effectief kunnen zijn om dat te doen, kunnen er ernstige bijwerkingen zijn.

5. Mensen denken dat een medicijn wordt voorgeschreven door een arts, het moet in orde zijn.

Het is gemakkelijk voor een individu om het gebruik van een medicijn te rationaliseren omdat het van een arts komt. Het denken gaat als volgt: het werd voorgeschreven aan iemand die ik ken voor hetzelfde probleem dat ik heb, dus het is logisch dat het ook voor mij werkt. ‘ Het gevaarlijke aan deze rationalisatie is dat dit kan leiden tot het mixen van medicijnen, overdosis, onbedoelde bijwerkingen en / of afhankelijkheid.

6. Mensen raken lichamelijk gewond en raken onopzettelijk verslaafd aan voorgeschreven medicijnen.

De mensen die hier risico op lopen zijn fysieke arbeiders, ouderen en iedereen met reeds bestaande verwondingen. Sommige mensen worden geboren met chronische pijn als gevolg van misvormingen – anderen raken gewond. Artsen schrijven dan medicijnen voor waar ze voor bedoeld zijn en een persoon kan snel een afhankelijkheid opbouwen. Vooral als die drug ervoor zorgt dat ze zich beter voelen, redeneren ze dat het OK moet zijn om het medicijn te blijven innemen, wat kan leiden tot afhankelijkheid.

7. Mensen gebruiken medicijnen om pijnlijke herinneringen in hun verleden te bedekken.

Veel mensen ondergaan extreem traumatische gebeurtenissen in hun leven, vaak als kinderen, en keren zich over op medicijnen om de vreselijke herinneringen te verbergen. Kinderen zijn extreem gevoelig voor trauma, fysiek of emotioneel, en die gevoelens kunnen hen achtervolgen tot in hun volwassenheid. Deze mensen kunnen baat hebben bij het werken met psychologen om hun beschadigde geest te helpen herstellen. Drugs verdiepen het probleem meestal alleen maar.

8. Mensen denken dat medicijnen hen kunnen helpen bij hun fitheid.

Als je met vrienden rondhangt, is het gemakkelijk voor mensen om in te willen passen en een van de bemanningsleden te lijken. Als anderen drinken of drugs gebruiken, is het zeer waarschijnlijk dat iemand in die val loopt. Groepsdruk kan een enorme kracht zijn waardoor iemand dingen probeert uit te proberen die ze normaal niet zelf zouden proberen.

9. Mensen jagen op de hoogte die ze ooit hebben ervaren.

Vraag iemand die drugs heeft geprobeerd en zij zullen je vertellen dat het een van de beste gevoelens in hun leven is. De pieken van drugs zijn zoveel extremer dan gewone dagelijkse vreugden, omdat de meeste medicijnen de pleziersensoren in je hersenen overbelasten. Zodra een persoon dit extreme genot voelt, is het gebruikelijk dat die persoon verslaafd raakt aan een medicijn dat eenvoudig de aanvankelijke high achtervolgt die ze ooit voelden. Zoals we allemaal weten, is dit een vicieuze cirkel die buitengewoon moeilijk te doorbreken is. De hoogtepunten zijn even krachtig als de dieptepunten die voelbaar waren bij het afstappen van de medicijnen.

Gevonden op DoorNate Blair