Drugs zijn slecht

Misschien heb je eindeloos een bepaald stripfiguurtje herhaald. ‘Drugs zijn slecht’. Maar wat zijn precies de redenen voor een dergelijke verklaring? Waarom is er zo’n sociaal stigma verbonden aan het gebruik van drugs. En waarom gebruiken mensen ze in de eerste plaats?

Recreatief gebruik

Mensen gebruiken recreatief drugs, wat betekent dat ze het voor de lol doen. Vaak is het omdat het gebruik van een medicijn leuker is dan hun echte activiteiten. Die soms saai kunnen zijn. Tenzij je extreem rijk of extreem verlicht bent. Is het echte leven saai. Vol van dezelfde taken, steeds opnieuw, alledaags tot het uiterste. Waarom niet een beetje opfleuren? Dat is zeker logisch. Helaas, terwijl dit soort drugsgebruik kan beginnen als een vrij onschuldige poging om meer opwinding in het leven te krijgen. Kan tolerantie zowel emotioneel als fysiek snel intreden. Waardoor de gebruiker afhankelijk wordt, een serieus probleem.

Escapisme gebruik

De andere reden mensen gebruiken drugs is voor escapisme. Ze doen het misschien niet voor de lol; het wordt eerder gezien als een manier om aan de pijn van hun leven te ontsnappen. Soms kan een persoon zo down en out zijn dat het onmogelijk lijkt dat ze ooit terug zullen komen om een ​​gelukkig leven te leiden, dus verdrinken ze hun verdriet in drugs. Met name heroïne kan het laten lijken alsof het leven een droom is, een alternatieve realiteit waar de dingen niet zo slecht zijn. Toch is het de meest gevaarlijke recreatieve drug ter wereld.

Verslaafd

Het stigma dat je verslaafd bent aan drugs komt voort uit een gebrek aan controle; of je het nu voor de lol ging gebruiken of dat je het begon te gebruiken om zelfmedicijnen te maken, als je eenmaal verslaafd bent, heb je geen controle over je leven. Het is waar dat als mensen de keuze hadden, ze een gelukkig, opwindend leven zouden kiezen boven een ellendig bestaan ​​van drugsverslaving, maar verslaafden zien dat gewoon niet als een mogelijkheid voor hen. De negativiteit neemt het over en ze worden door henzelf en door de hele buitenwereld gezien als een persoon die verloren is gegaan in het leven. In plaats van dergelijke mensen te stigmatiseren, is het zeker onze plicht om hen te helpen en hun situatie niet erger te maken.

Drugs zijn slecht, waar, maar net zo slecht is het stigmatiseren van mensen die eraan verslaafd zijn. Misschien zijn sommige mensen niet te helpen, maar er is altijd een belangrijk deel dat hulp zou accepteren als het in de meest oprechte geest zou worden aangeboden. Veel drugsverslaafden hebben niemand om op te leunen en dat kan het moeilijk maken om elke dag de motivatie te krijgen om weg te blijven van hun chemische veiligheidsdeken.

Originele bron GeschrevenTimothy L Barnes