Gevaarlijke feiten over prestatieverbeterende geneesmiddelen

Prestatieverhogende geneesmiddelen, zoals de naam al doet vermoeden. Zijn typische medicijnen die kunnen worden gebruikt om de prestaties te verbeteren. Deze medicijnen zijn in feite steroïden die worden ingenomen door atleten en sporters die echte professionals zijn. Ook kunnen bepaalde andere hormonale geneesmiddelen. Waaronder stimulerende middelen voor menselijk groeihormoon. Worden beschouwd als prestatieverbeterende geneesmiddelen.

Deze versterkers

Deze versterkers werden voor het eerst gebruikt door de Grieken in het verre verleden. En werden ingenomen door deelnemers aan sportevenementen. Maar deze medicijnen zijn echter als een bedreiging erkend. En sinds de 20ste eeuw zijn bepaalde technologieën ontwikkeld om atleten regelmatig te testen en te screenen. Om de aanwezigheid van dergelijke medicijnen in hun bloedstroom te vinden. Deze versterkers zijn sindsdien verboden.

Prestatieverbeterende drugs – de uitdrukking, wordt alleen gebruikt om te verwijzen naar bepaalde anabole steroïden. Of hun relevante voorlopers in het algemeen. Maar de wereld van antidopingorganisaties heeft een bredere beschrijving voor deze geneesmiddelen. Deze typische versterkers hebben ook verschillende klassen.

Stimulerende middelen:

Deze medicijnen worden door atleten gebruikt om hun prestaties op hun specifieke terreinen te verbeteren en stimuleren ook de lichamen om hun beste prestaties te leveren. Stimulerende middelen kunnen ook helpen bij het vergroten van het bewustzijn, alertheid en agressiviteit en het verminderen van vermoeidheid. Sommige van de meest gebruikte stimulantia zijn amfetaminen en cafeïne.

Lean massaboureurs:

Deze typische prestatieverbeteraars worden gebruikt om de groei en ontwikkeling van vetvrije spiermassa en spiermassa te versterken of net zo goed te stimuleren. Deze kunnen ook helpen bij het verminderen van lichaamsvet. Deze behoren tot de categorie van anabole steroïden en de meest gebruikte zijn beta-2 agonisten en verschillende andere menselijke hormonen, zoals menselijke groeihormonen.

Kalmerende middelen:

Deze versterkers worden ook gebruikt door atleten die zich bezighouden met sporten zoals boogschieten die eisen een vaste hand en ook een nauwkeurig doel. Kalmerende middelen helpen om te gaan met nervositeit en angst. Marihuana, bètablokkers en alcohol zijn enkele van de meest voorkomende voorbeelden.

Pijnstillers:

Deze medicijnen komen zeer vaak voor en worden ook regelmatig door de gewone mis gebruikt. Atleten geven de voorkeur aan het gebruik van deze medicijnen om hun pijn te maskeren om hun prestaties en hun vermogen om te concurreren onder ongunstige omstandigheden te behouden. Deze medicijnen laten de bloeddruk stijgen, waardoor het lichaam voldoende hoeveelheid vitale zuurstof krijgt om pijn te verlichten. Pijnstillers kunnen zonder recept worden gekocht en omvatten medicijnen zoals NSAIDS (acetaminophen en ibuprofen) en ook bepaalde voorgeschreven narcotica.

Maskeermiddelen:

Dit zijn zeldzame medicijnen en worden gebruikt om te voorkomen dat andere klassen geneesmiddelen worden ontdekt . Deze medicijnen kunnen heel snel evolueren, bijna gelijk aan de testmethoden. Epitestosteron is het meest algemeen erkende geneesmiddel.

Diuretica:

Deze medicijnen worden gebruikt voor het verdrijven van water uit het lichaam van een atleet. Worstelaars gebruiken deze medicijnen al lang om aan de gewichtsbeperkingen te voldoen. Sommige van de stimulerende middelen worden verondersteld secundaire diuretische effecten te hebben.

Prestatieverhogende middelen worden gewoonlijk als orale pillen ingenomen, hoewel sommige injecties ook beschikbaar zijn om intraveneus te worden geïnjecteerd.

Met de verbeterde technologieën en ontwikkelingsvaardigheden, de detectie van prestaties het verbeteren van drugs in de bloedbaan van een atleet is bijna onmogelijk geworden. Maar er worden nog steeds preventieve maatregelen genomen en hopelijk kan het Wereldantidopingagentschap op een dag hier een eind aan maken.

Gedeeld door bron GeschrevenSanjana Antony