Seks en drugs: effecten van verslaving op seksualiteit

Seks en drugs lijken altijd een populair onderwerp in de media en in bijna alle sociale kringen, maar de realiteit van de situatie is dat seks en drugs serieuze, levenslange consequenties kunnen hebben voor degenen die zich tegelijkertijd bezighouden met dergelijk gedrag. Er zijn altijd inherente risico’s verbonden aan drugsmisbruik en helaas zijn er ook serieuze risico’s verbonden aan seks. Dit geldt voor elk gedrag onafhankelijk, en het is een aanzienlijk verergerde waarheid wanneer de twee worden gecombineerd.

Sommige mensen beweren dat seks en drugs ‘zich goed voelen’ bij elkaar. En voor sommigen is dit misschien tijdelijk waar. Het feit is echter dat deze suggestie het gebruik van drugs met zich meebrengt. Een belangrijk moreel, gezondheids- en juridisch dilemma in de Verenigde Staten. Bovendien zijn de meeste misbruik drugs zeer verslavend. Wat een ernstig probleem vormt voor de seksuele gezondheid van de verslaafde op korte en lange termijn.

Uiteindelijk, wanneer drugsmisbruik leidt tot verslaving en seks betrokken is. Worden de toch al inherente risico’s van beide handelingen enorm versterkt en kunnen levenslange gevolgen hebben voor degenen die zich met dit gedrag bezighouden. Dit kan ongewenste zwangerschappen, seksueel overdraagbare aandoeningen, verkrachting en aanranding, prostitutie en andere gewelddadige misdaden omvatten. Als u seks hebt en u heeft een drugsprobleem. Loopt u een ernstig risico en moet u onmiddellijk actie ondernemen om nu hulp te krijgen. Seksualiteit is veel te belangrijk voor een menselijke functie om permanente schade te riskeren.

Libido – het belangrijkste effect van seks en drugs

Denk je aan medicijnen om je libido te stimuleren? Denk nog eens na.

Een van de meest voorkomende misvattingen over seks en drugs is dat iemands libido kan worden verhoogd door verschillende substanties te misbruiken. Hoewel dit mogelijk geldt voor bepaalde supplementen en farmaceutische geneesmiddelen. Is het helemaal niet waar voor straatmiddelen – inclusief ecstasy. (Ecstasy verdient een speciale vermelding omdat veel mensen het zien als een seksverbeterende drug. Maar deze effecten verdwijnen over het algemeen vrij snel en laten de gebruiker niet geïnteresseerd in seks of niet in staat om te presteren of een orgasme te bereiken.) Er zijn drie primaire redenen dat medicijnen een negatieve invloed hebben iemands libido.

1.) Emotionele nood en andere drugsmisbruik Verwante stress

Wanneer occasioneel drugsgebruik of drinken tot verslaving leidt, wordt seks bijna altijd beïnvloed. Mensen met drugs- of drinkproblemen worstelen vaak met emotionele stoornissen zoals depressie of bipolair. Hoewel drugsgebruik een manier lijkt te zijn om zelfmedicatie toe te passen, verergert het eigenlijk alleen bestaande aandoeningen. Bovendien, omdat drugsmisbruik morele, professionele en wettelijke taboes in zich heeft, is er veel stress bij het gebruik van drugs.

Omdat stress het gemiddelde libido van de persoon vermindert. Is het volkomen logisch om te argumenteren dat drugs- en alcoholmisbruik absoluut een negatief effect op de menselijke seksualiteit zal hebben.

2.) Zoeken en gebruiken van medicijnen is tijdrovend en vermoeiend

De meeste mensen die verslaafd zijn aan drugs of alcohol. Besteden een aanzienlijk deel van hun tijd – soms al hun tijd – aan het vinden van medicijnen. Het actief gebruiken van, het verbergen van hun drugs gebruiken en inkomsten genereren. (vaak illegaal) Om hun gewoonte te ondersteunen. Dit alles is zeer tijdrovend en zonder dat de partner van de druggebruiker ook drugs gebruikt. Zullen de meeste van deze gedragingen noodzakelijkerwijs moeten plaatsvinden buiten de niet-gebruikende partners. En omdat drugsgebruik zelf zo uitputtend is en vaak leidt tot ‘flauwvallen’. Kunnen de mogelijkheid en het verlangen naar seks aanzienlijk worden verminderd.

3.) Fysieke effecten van medicijnen kunnen seksuele problemen veroorzaken

Sommige medicijnen veroorzaken fysieke problemen die het moeilijk of onmogelijk maken om seks te hebben. Dit kan iets zo goedaardig zijn als het niet kunnen bereiken van erosie als gevolg van alcoholgebruik, een volledig gebrek aan fysieke sensatie, aan andere ernstige problemen zoals pulmonaal leed geassocieerd met het gebruik van opiaten, of paranoia / angst geassocieerd met het gebruik van marihuana. Ernstige problemen zoals deze kunnen het onmogelijk maken om vanuit seksueel oogpunt normaal te functioneren.

Seks en drugs leiden tot seksueel gedrag met hoog risico

Verslaving en alcoholisme zijn vaak broedplaatsen voor gevaarlijk seksueel gedrag

Volg gewoon een AA- of NA-vergadering en je zult ontelbare gruwelverhalen horen over seks en drugs. Omdat de drang naar seks bijna net zo krachtig is in een niet-verslaafde persoon als de drang naar drugs bij sommige drugsgebruikers, kunnen de twee gedragingen vaak gepaard gaan met schadelijke gevolgen, waaronder:

* Ongewenste zwangerschappen

Verlaagde remmingen als gevolg van drugs- of alcoholmisbruik vallen vaak samen met roekeloze seksuele beslissingen, zoals de keuze om geen condoom of ander anticonceptiemiddel te gebruiken. En wanneer vrouwen die verslaafd zijn aan drugs zwanger raken, is de persoon die het meest volstaat vaak het ongeboren kind. Dit blijkt uit recente berichten dat baby’s die verslaafd zijn aan drugs in de afgelopen jaren in de Verenigde Staten omhoog zijn geschoten. Dit komt omdat veel vrouwen die verslaafd zijn niet op zoek zijn naar prenatale zorg en in plaats daarvan doorgaan met het gebruik van drugs via hun medisch niet-toegewezen zwangerschap. Uiteindelijk hebben vrouwen in deze situatie, die hun baby’s met succes hun voldragen zwangerschap kunnen brengen (vaak doen ze dat niet) hun kind het risico verslaafd te laten worden.

In veel gevallen worden baby’s die verslaafd zijn aan drugs, van hun moeder afgenomen en in staatshulp geplaatst. Moeders kunnen strafrechtelijke aanklachten krijgen die kunnen leiden tot jaren achter de tralies.

* Seksueel overdraagbare aandoeningen

Seksueel overdraagbare aandoeningen verspreiden zich snel door gemeenschappen van verslaafden en drugsmisbruikers. Verlaagde remmingen, wanhoop, onhygiënische omstandigheden en meer kunnen leiden tot een omgeving waarin drugsgebruikers aanzienlijk meer kans hebben om een ​​SOA te krijgen dan mensen die geen drugs gebruiken en seks hebben. En omdat veel SOA’s ongeneeslijk zijn, kan zelfs een gelegenheid om seks en drugs of seks en alcohol te mengen leiden tot een leven lang medische complicaties.

* Prostitutie

Drugsverslaving is duur. Veel verslaafden rollen zich in een gat dat ontstaat wanneer ze hun spaargeld uitputten, hun geliefden verkopen en beginnen met stelen van anderen om hun gewoonte te ondersteunen. Maar voor sommige mensen zijn deze acties geen optie, of er is niemand in hun leven om van te stelen. Dit maakt het maar al te gemakkelijk om tot prostitutie over te schakelen om geneesmiddelen te blijven kopen en gebruiken.

Prostitutie komt ook met een van nature toegenomen mate van overdracht van SOA, ongewenste zwangerschappen en seksuele en drugsgerelateerde misdaden.

Seks, drugs en geweld

Het gebeurt. Veel.

Wanneer mensen seks en drugs of seks en alcohol mengen, gaat het vaak ten onrechte mis. Hoewel dit een van de eerder besproken dingen kan zijn, kan het ook een aantal gewelddadige seksuele handelingen of gedragingen zijn. Dit geldt vooral voor verslaafden die zich bezighouden met promiscuïteit of prostitutie om hun drugsverslaving te voeden.

Mensen die drugs gebruiken, zijn veel vatbaarder voor verkrachting en aanranding. Omdat het om medicijnen gaat, is het gemakkelijk om arbeidsongeschikt en misbruikt te worden. En als gevolg van het illegale karakter van drugs zijn veel slachtoffers te bang om de misdaad te melden omdat ze bang zijn voor repercussies zelf. Daarnaast is er een ongelukkige paraatheid door de politie en anderen om meldingen van seksuele misdrijven tegen drugsverslaafden of alcoholisten af ​​te schaffen of af te wijzen.

In een groot aantal gevallen kan de seksuele schade door een verkrachting of andere seksueel gerelateerde aanval jarenlang – of zelfs permanent – complicaties veroorzaken. Dit is belangrijk voor huidige drugsverslaafden om te overwegen, omdat deze problemen waarschijnlijk nog steeds aanwezig zijn lang nadat ze zijn gestopt met het gebruik van geneesmiddelen en soberheid hebben bereikt.

Seksuele agressie en seksueel geweld tegen drugsgebruikers is niet genderspecifiek – zowel mannen als vrouwen worden promiscue, praktiseren prostitutie en worden mogelijk het slachtoffer van seksuele aanvallen. Als er medicijnen bij betrokken zijn, zijn de gevaren altijd veel belangrijker.

Lange-termijngevolgen van seks en drugs

Als u zich met dit gedrag bezighoudt, zou dit uw seksuele gezondheid voor het leven kunnen beïnvloeden

Als het gaat om seks en drugs, rechtvaardigen de risico’s eenvoudigweg niet welke vage voordelen worden verkocht aan mensen om dit type levensstijl voort te zetten. In feite zou een persoon hun seksuele gezondheid permanent kunnen ruïneren – zelfs als ze maar heel kort drugs gebruiken. De volgende zijn de vier meest prominente langetermijngevolgen van seks- en drugsmisbruik:

1.) Ziekte

Seksueel overdraagbare aandoeningen zoals herpes, hepatitis en aids kunnen niet worden genezen. Verslaafden die deze ziekten oplopen, zullen de rest van hun leven gedwongen worden om ermee om te gaan. Dit is een serieuze overweging voor mensen die nu verslaafd zijn en blijven zeggen dat ze ‘op een dag’ stoppen. Die ene dag zou een dag te laat kunnen zijn.

2.) Verwonding

Seksuele mishandeling en ander seksueel geweld kan blijvende verwondingen veroorzaken die van invloed kunnen zijn op de seksualiteit van een persoon.

3.) Seksuele disconnectie

Jaren van drugsmisbruik en seks kunnen iemand zo ongevoelig maken dat seks nuchter, niet meer aantrekkelijk is. Bovendien kunnen seksueel trauma of andere slechte ervaringen tijdens actieve perioden van drugsgebruik ernstige emotionele schade veroorzaken, waardoor het moeilijk kan worden voor iemand om op een gezonde seksuele manier in de buurt van een ander te komen.

4) Verlies van een belangrijke relatie

Promiscuïteit, prostitutie en ontrouw tijdens actief drugsgebruik kunnen leiden tot het verlies van een belangrijke romantische en seksuele relatie die u mogelijk niet kunt herstellen als u eenmaal bent geworden nuchter. Bovendien is drugsgebruik alleen al vaak genoeg om een ​​relatie te beëindigen, dus als je iemand hebt waar je nu om geeft en je nog steeds drugs gebruikt, is het soms tijd om te stoppen voordat je ze kwijtraakt …

Gevonden op Geschreven James F Davis