Het koolhydraatarme leven, hou je het allemaal vol?

Het is soms allemaal niet zo makkelijk, het leven van volgens van een koolhydraatarm dieet. Wat kun je allemaal doen om het toch iets makkelijker te maken. Er zijn tegenwoordig verschillende apps die jou kunnen helpen bij het afvallen. Naast het vinden van vele recepten is het ook belangrijk om de voedingswaarde goed te tellen. Laten we samen de verschillende apps doornemen om te kijken welke jou het best kan helpen

MyFitnessPal

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je precies weet wat je binnen krijgt. De voedingswaarden kun je natuurlijk handmatig bijhouden maar het kan ook door middel van de MyFitnessPal. Dit is een app waar je alle producenten die je eet kunt invullen en hierdoor kunt zien hoeveel voedingswaarde je hebt binnen gekregen. Daarbij kun je de hoeveelheid beweging die je hebt gehad bijhouden en dit kan helpen met afvallen. Een groot voordeel aan deze app is dat het gratis is. Dus je kunt altijd even kijken of dit iets voor jou is.

Koolhydraatkenner

Dit is de Nederlandse app die het meest geschikt is voor mensen met een koolhydraat arm dieet. Op deze app kun je meer dan 1000 verschillende producten vinden en de hoeveelheid koolhydraten die het bevat. De display is overzichtelijk en het gebruik is erg makkelijk. Het is ook mogelijk om zelf je vaste eetgewoontes op te slaan. Op deze manier hoef je niet elke keer elk ingredi├źnt opnieuw in te vullen als je steeds hetzelfde eet. De app komt wel met een klein prijskaartje. De app kost namelijk 1 euro. Je kunt je natuurlijk altijd even online inlezen en kijken of deze app wat voor je is. 

Koolhydraatarme Recepten maken

Fatsecret

Fatsecret is een amerikaans bedrijf die een website en een app-platform heeft. Je kunt ook hier heel gemakkelijk kiezen welke producenten jij eet. De app geeft vervolgens aan wat er allemaal in jouw eten zit. Het grote voordeel van deze app is dat je het in de supermarkt kunt gebruiken. Er zit namelijk een barcode systeem in. Je hoeft alleen maar de barcode te scannen en de app weet al wat de voedingswaarden van het product zijn. Ook deze app is gratis te gebruiken en er is dus ook een platform voor op de computer. Zo kun je op elk apparaat precies volgen hoe goed je bezig bent.

Er zijn meerdere apps die jou kunnen helpen bij jouw dieet. Je moet het natuurlijk uiteindelijk wel zelf doen maar deze apps kunnen jou leven in ieder geval een stuk draagbaarder maken.

koolhydraatarme wraps zelf maken