De psychologie van drugsverslaving

Er is natuurlijk een reden waarom mensen verslaafd raken aan drugs. Het psychologische aspect van verslaving is buitengewoon krachtig. De menselijke geest is een wonderbaarlijk iets, en de gedachten die we hebben, kunnen allesbepalend worden in ons leven.

Omdat we deze complexe wezens zijn, met denk- en redeneervaardigheden, kunnen we de geest vaak als een klein deel van wat we zijn, afhouden. Dit is helemaal verkeerd. En in feite zijn de psychologische implicaties van drugsgebruik (of beter druggebruik) altijd aanwezig. En kunnen het leven van een verslaafde grote verstoringen veroorzaken.

Beheersen van de geest

Dus waar hebben we het hier precies over? De psychologische aspecten van de geest en hoe deze ons leven kan beheersen. Is al vele jaren bekend bij professionals in het veld. Bijvoorbeeld, als iemand het kind van een verslaafde is, of het nu drugs, alcohol of wat dan ook is. Dan rechtvaardigt je eigen geest snel het gebruik van deze stoffen als OK. Laten we eerlijk zijn, je houdt van je ouders en als ze het doen. Moet het in orde zijn en kan het niet slecht voor je zijn. Je bent feitelijk zelf aan het hersenspoelen.

Hersenen

Natuurlijk, zoals we weten uit bewezen wetenschappelijk onderzoek. Is het een feit dat drugs een effect hebben op de hersenen. Het wordt een hersenprobleem. De hersenen van medicijnmisbruikers raken zo gewend aan het hebben van deze chemicaliën. Dat ze vroeg of laat, afhankelijk van de stof, zichzelf ‘daadwerkelijk’ vertellen dat ze die chemicaliën moeten laten functioneren. En dus geeft het brein het lichaam verschillende (ontwennings) symptomen om pak die chemicaliën.

Hulp

Dus wat kan er gedaan worden om te proberen de psychologische kant van drugsverslaving te verslaan? Hulp vragen is een beproefde methode. Praten met een getrainde raadgever voor drugsgebruik. Of een andere gezondheidswerker. Is goed beginnen met het vinden van manieren om uw verslaving te overwinnen.

Waar je ook bent, er zijn veel uitstekende programma’s beschikbaar voor mensen met een probleem met drugsmisbruik. De beste hiervan zullen zowel de geest als het lichaam behandelen. Omdat, zoals we al weten, wanneer je in eerste instantie probeert je afhankelijkheid van drugs te verminderen. Je geest je lichaam een ​​verscheidenheid aan ontwenningsverschijnselen zal geven om zijn “oplossing” te krijgen. Met professionele hulp is het echter mogelijk om de greep die drugsverslaving op uw lichaam, uw geest en uw leven heeft, te doorbreken.

Het is niet strikt noodzakelijk om naar een revalidatiecentrum te gaan. Het is echter bewezen dat deze methode zeer effectief is. Deze faciliteiten kunnen duur zijn, evenals psychologen / psychiaters. De meeste drugsverslaafden op de lange termijn merken echter dat als ze het uitwerken, ze veel meer tijd aan hun gewoonte besteden dan de genezing zou kosten, en de voordelen voor je portemonnee gemakkelijk kunnen worden berekend. Zelfs als het onmogelijk is om een ​​prijs te stellen op uw toekomstige welzijn.

5 vragen over ALCOHOLVERSLAVING

Bron Geschreven doorChris Haycock