Medicijnen tegen hoge bloeddruk voor prostaatvergroting

Prostaatvergroting (ook wel afgeknelde of goedaardige prostaathyperplasie of kortweg BPH genoemd) is verantwoordelijk voor veel van de welbekende seksuele disfunctie bij mannen. Waaronder problemen bij het onderhouden of hebben van een erectie. Ejaculatieproblemen of pijnlijke sensatie tijdens seksuele interventie. In dit artikel beschrijf ik kort de twee medische opties die beschikbaar zijn voor de behandeling van goedaardige prostaathyperplasie. Met behoud van een strikte focus op de beste medicamenteuze optie, Cardura.

Soorten geneesmiddelen

Er zijn twee primaire klassen van geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van prostaatvergroting. De eerste bestaat uit een groep mannelijke hormoon blokkerende (anti-androgeen) middelen. Deze strategie probeert de synthese van dihydrotestosteron, het biologisch actieve derivaat van testosteron, te blokkeren. Testosteron wordt geproduceerd uit dihydrotestosteron in de prostaatklier en teelballen. En in kleinere hoeveelheden, de bijnieren. Anti-androgenen, zoals Proscar, voorkomen deze conversie. Behalve velen denken aan een behandeling als virtuele geschiedenis. En niet zonder reden, komen deze medicijnen niet eens dicht in termen van effectiviteit voor de klasse van selectieve alfablokkers zoals doxazosine (Cardura).

Cardura of andere alfablokkers worden voorgeschreven voor mannen van wie de prostaat slechts matig is vergroot. Deze medicijnen induceren de zelfvernietiging van prostaatklierweefsels. Dit is een snelle, effectieve en goedkope methode in vergelijking met de antiandrogeenbehandeling en heeft geen enkel effect op de seksuele drift van de patiënt.

Bloeddruk

Afhankelijk van de bloeddruk van de patiënt, of hij nu last heeft van hypertensie of niet. En door rekening te houden met de grootte van de prostaat. Worden ofwel niet-selectieve of selectieve alfablokkers geadviseerd. Geneesmiddelen van beide categorieën bieden een vergelijkbare effectiviteit voor het verminderen van BPH-symptomen. Hoewel de beslissende factor zelden wordt overgelaten aan de individuele voorkeur. Hun grotere werkingsmechanisme is iets anders, met name als het gaat om bloeddruk.

Niet-selectieve alfablokkers verminderen bijvoorbeeld de prostaatvergroting. In ongeveer dezelfde mate als selectieve alfablokkers door het ontspannen van de prostaat glad te maken. Maar aangezien de wanden van bloedvaten ook sterk betrokken zijn. Treedt ook een significante verlaging van de bloeddruk op. Naast duizeligheid en hoofdpijn kunnen neveneffecten in 2% van de gevallen een verstopte neus en impotentie zijn.

Selectieve alfablokkers daarentegen, zoals terazosine (Hytrine) en doxazosine (Cardura). Hebben minder invloed op de bloeddruk en worden geprefereerd door patiënten bij wie de bloeddruk dichter bij het ideaal ligt. Een ander groot pluspunt voor Cardura is dat het snel problemen met de urine overleeft door de blaashals direct te ontspannen. Zoals u ziet, zouden niet-selectieve alfablokkers de ideale keuze zijn als u lijdt aan hypertensie. Maar als u een normale bloeddruk heeft of als uw lichaam negatief reageert op niet-selectieve geneesmiddelen. Zijn Cardura en andere selectieve alfablokkers de juiste keuze.

Gedeeld door bron DoorHenry Tordsen